Gogosi

Se pun intr-un vas 1 pahar cu apa, untul, zaharul, sarea si se lasa la infrierbantat. cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina. Se freaca repede s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 4 oua
  • untura pentru prajit
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun intr-un vas 1 pahar cu apa, untul, zaharul, sarea si se lasa la infrierbantat. cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina. Se freaca repede sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune vasul din nou pe foc vreo 5 minute. Se lasa la racit, apoi se adauga ouale. Se ia cu o lingurita din compozitie si se pune in untura fierbinte. Se lasa gogosile la rumenit, apoi se scot pe un servet de hartie la scurs.


Se servesc numai dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Chec pufos Papanasi Prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc