Gogosi cu ricotta si sirop de artar

Gogosile cu ricotta si sirop de artar sunt o alta varianta delicioasa a gogosilor obisnuite care vor face deliciul meselor de duminica.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu ricotta si sirop de artar

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - ulei vegetal pt prajit
  • - 2 oua
  • - 5 linguri zahar granulat
  • - 1 cana ricotta
  • - o lingurita extract de vanilie
  • - 2/3 cana faina (75-80g)
  • - un praf de sare
  • - sirop de artar
  • - zahar pudra

Mod de preparare

Metoda de preparare:
- punem la incins cca 5cm ulei intr-o cratita
- intr-un bol punem ouale, zaharul, ricotta si vanilia si mixam

- adaugam si faina cu praful de sare;

- cu o lingura luam din compozitie si turnam in uleiul incins (nici mare cat un ou, nici mici cat o nuca; ceva intre - ca daca-s prea mari se rumenesc prea tare pe deasupra si sa nu ramana necoapte la mijloc)
- nu vor iesi perfect rotunde si nici nu conteaza

- repetam cu restul compozitie; intoarcem pe ambele parti - se fac in 2-3 minute (se ridica la suprafata imediat) si le scoatem pe un prosop de hartie

- pe o farfurie punem doua linguri de sirop si 2-3-4 gogosele sau cate vreti voi, se presara zahar pudra deasupra si gata



Gogosile cu ricotta si sirop de artar se servesc reci si cu un praf de zahar pudra deasupra.

Reteta de gogosi cu ricotta si sirop de artar a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori