Pentru gogosile din cartofi sunt necesare ingredientele: cartofi, faina, galbenusuri, smantana, drojdie, ulei, sare.
Se coc cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoare sau prin sita (operatia trebuie facuta cand cartofii sunt fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga drojdia amestecata cu smantana si galbenusurile, sarea si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa ce a crescut bine, se intinde cu vergeaua pe planseta de aluat o foaie de grosimea unui creion. Se taie rotocoale cu paharul, se asaza pe un rotocol putina sunca tocata sau branza de oi framintata cu un ou, se acopera cu alt rotogol si se apasa marginile pentru a se lipi. Se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc fierbinti, la ceai.
Alte retete recomandate:
Gogosi cu mere
Gogosi pufoase
Gogosi glazurate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii