Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se di
Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si treptat faina. Se framanta bine. Se lasa sa creasca pentru circa jumatate de ora. Se intinde foaia cam jumatate de cm, dupa care se foloseste un pahar (cu gura in jos) cu care apasati pe aluatul intins decupind gogosile rotund. Optional se mai pot lasa putin la crescut. Se incinge bine o tigaie cu ulei si puneti gogosile in uleiul incins. Focul nu trebuie sa fie tare, dar potrivit. Preparati intre timp budinca de vanilie, lasati sa se raceasca putin si dupa folositi ce intrumente aveti sa umpleti gogosile. Dupa ce le-ati umplut topiti la bain marie ciocolata alba si neagra si cu o lingura le glazurati. Cele cu glazura le puteti lasa cateva ore la frigider.
Se pot presara si cu nuca de cocos sau nuca. Reteta Gogosi glazurate a fost propusa de AlinTatoC pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii