Gogosi glazurate

Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se di

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi glazurate

Ingrediente

  • 550 g faina
  • sare
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 50 g de unt
  • margarina sau ulei
  • 35 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet budinca de vanile
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si treptat faina. Se framanta bine. Se lasa sa creasca pentru circa jumatate de ora. Se intinde foaia cam jumatate de cm, dupa care se foloseste un pahar (cu gura in jos) cu care apasati pe aluatul intins decupind gogosile rotund. Optional se mai pot lasa putin la crescut. Se incinge bine o tigaie cu ulei si puneti gogosile in uleiul incins. Focul nu trebuie sa fie tare, dar potrivit. Preparati intre timp budinca de vanilie, lasati sa se raceasca putin si dupa folositi ce intrumente aveti sa umpleti gogosile. Dupa ce le-ati umplut topiti la bain marie ciocolata alba si neagra si cu o lingura le glazurati. Cele cu glazura le puteti lasa cateva ore la frigider.


Se pot presara si cu nuca de cocos sau nuca. Reteta Gogosi glazurate a fost propusa de AlinTatoC pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi cu nectarine

Gogosi din aluat pripit ,

Gogosi traista la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide