Gogosi glazurate

Gogosile glazurate, pentur mine, sunt desertul cel mai cel, pe care l-as manca zi si noapte. Nu degeaba le place pana si politistilor americani!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi glazurate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g lapte
  • 100 g smantana
  • 1 plic de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala
  • 1 ciocolata amaruie
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Incalzim laptele cu untul si zaharul.
Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele, framantam pana rezulta un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.
Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata, taiem cercuri cu un pahar si in mijloc facem inca un cerc (eu am folosit un capac de la sticla) mai lasam putin pe masa sa creasca dupa care le prajim in ulei incalzit bine, dupa care le scoatem pe un prosop absorbant.
Topim ciocolata cu smantana, trecem gogosile prin ciocolata si le asezam pe un platou.


Gogosile glazurate se pot servi si cu visine facute dulceata din camara Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac cu smantana si nuca

"Retete festive de iarna" De cativa ani, cand pregatesc cozonaci, folosesc reteta cozonacului fara framantare,...

Desert cozonac cu smantana si nuca
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!