Gogosi pufoase este un desert delicios pe care il puteti face cu drojdie, faina, zahar, ulei, oua si arome. Reteta gogosi pufoase se face in aproximativ o ora si jumatate.
Gogsile pufoase se obtin din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.
Se pot servi cu dulceata sau cu budinca.
Alte retete de gogosi recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii