Gogosi pufoase

Gogosi pufoase este un desert delicios pe care il puteti face cu drojdie, faina, zahar, ulei, oua si arome. Reteta gogosi pufoase se face in aproximativ o ora si jumatate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Gogsile pufoase se obtin din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.


Se pot servi cu dulceata sau cu budinca.
Alte retete de gogosi recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori