Gogosile simple si pufoase sunt pe placul tuturor, daca le mai dai si forma de inimioara vor devenit perfecte pentru Valentine's sau pur si simplu pentru zile pline de dragoste.
Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul formei de fursecuri, forme de inimioara. Punem o lingura de gem sau magiun in interiorul unei inimioare, ii umezim marginile cu apa, si o acoperim cu alta inimioara.
Asezam fiecare gogoasa inimioara pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam la crescut inca o ora.
Apoi se prajesc pe ambele parti in baie de ulei. Gogosile se scot pe un prosop de hartie ca se scurga de uleiul in exces si se pudreaza cu zahar.
Gogosile simple si pufoase se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii