Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un castron branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. S

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 jumatate pachet praf de copt
  • 500 ml ulei
  • 100 gr dulceata
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un castron branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela. Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati. Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare se formeaza un cilindru cam de 6 cm inaltime, iar din bucata mica se modeleaza o biluta. Bucatile modelate se arunca in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie. Cilindrii se asaza vertical si se umplu cu dulceata. Se toarna apoi smantana, se pune biluta in capat si se toarna din nou smantana.
Se servesc fierbinti, ornati cu sirop din dulceata.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Prajitura Negresa

Prajitura nuci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori