Scovergi uriase

Scovergile se prepara din faina, drojdie, oua, ulei si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se framanta faina cu sarea si un amestec format din drojdia dizolvata cu apa. Se adauga oul si se framanta aluatul bine. Se imparte apoi in 6 parti. Se pune ulei la incins intr-o tava siu se prajesc pe rand scovergile intinse in prealabil.


Se servesc pudrate cu zahar vanilat sau dulceata.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Tiramisu
Papanasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc