Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare.
Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie din care se decupeaza sfintisori cu forma speciala sau inele cu un pahar mai mare si unul mai mic. Se rasucesc inelele in forma de cifra opt, apoi se lasa la uscat. Se pun 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun sfintisorii in apa si se fierb pana se inmoaie. Se adauga in apa ingredinetele pentru sirop si se mai lasa la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.
Sfintisorii deliciosi de Teleorman se pot manca calzi sau reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii