Sfintisori deliciosi de Teleorman

Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei
  • 500 ml apa
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie din care se decupeaza sfintisori cu forma speciala sau inele cu un pahar mai mare si unul mai mic. Se rasucesc inelele in forma de cifra opt, apoi se lasa la uscat. Se pun 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun sfintisorii in apa si se fierb pana se inmoaie. Se adauga in apa ingredinetele pentru sirop si se mai lasa la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.


Sfintisorii deliciosi de Teleorman se pot manca calzi sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori