Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare.
Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie din care se decupeaza sfintisori cu forma speciala sau inele cu un pahar mai mare si unul mai mic. Se rasucesc inelele in forma de cifra opt, apoi se lasa la uscat. Se pun 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun sfintisorii in apa si se fierb pana se inmoaie. Se adauga in apa ingredinetele pentru sirop si se mai lasa la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.
Sfintisorii deliciosi de Teleorman se pot manca calzi sau reci.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii