Dulciuri cu fructe
Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie. Se opresc 8 linguri din compozitia de cirese. Restul se paseaza cu un mixer vertical pana devine o crema fluida. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se lasa deoparte. Laptele se amesteca cu smantana lichida, se pune pe foc pana se incalzeste,se adauga gelatina pana se dizolva complet gelatina. Laptele se pune peste pasta de cirese pasata,se toarna in forme si se dau la frigider pentru 3-4 ore sau pana a doua zi. Cand serviti se pune sosul de cirese.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii