Panna cotta cu cirese

Dulciuri cu fructe

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Panna cotta cu cirese

Ingrediente

  • 300 g cirese
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 linguri apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina granule

Mod de preparare

Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie. Se opresc 8 linguri din compozitia de cirese. Restul se paseaza cu un mixer vertical pana devine o crema fluida. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se lasa deoparte. Laptele se amesteca cu smantana lichida, se pune pe foc pana se incalzeste,se adauga gelatina pana se dizolva complet gelatina. Laptele se pune peste pasta de cirese pasata,se toarna in forme si se dau la frigider pentru 3-4 ore sau pana a doua zi. Cand serviti se pune sosul de cirese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete