Această prajitura o fac de Paşti.
Luam un castron si punem albusurile si galbenusurile in el, deasupra presaram putina sare , mixandu-le usor, apoi turnam zaharul pudra si mixam in continuare, iar la sfarsit adaugam zaharul vanilat, amestecandu-le bine. Peste ele punem branza si mixam in continuare, pana devine o crema, dupa care adugam untul si mixam. Lasam putin sa se odihneasca, apoi adaugam coaja de lamaie, grisul si faina, mixand pana se incorporeaza bine, dupa care adaugam smantana, apoi stafidele si le amestecam. Luam o tava de cozonac sau o cratita, captusim tava sau cratita cu hartie de copt pe fundul tavii si o ungem putin cu ulei, apoi adaugam compozitia si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam pasca sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o putem taia si servi. Pofta mare!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii