Această prajitura o fac de Paşti.
Luam un castron si punem albusurile si galbenusurile in el, deasupra presaram putina sare , mixandu-le usor, apoi turnam zaharul pudra si mixam in continuare, iar la sfarsit adaugam zaharul vanilat, amestecandu-le bine. Peste ele punem branza si mixam in continuare, pana devine o crema, dupa care adugam untul si mixam. Lasam putin sa se odihneasca, apoi adaugam coaja de lamaie, grisul si faina, mixand pana se incorporeaza bine, dupa care adaugam smantana, apoi stafidele si le amestecam. Luam o tava de cozonac sau o cratita, captusim tava sau cratita cu hartie de copt pe fundul tavii si o ungem putin cu ulei, apoi adaugam compozitia si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam pasca sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o putem taia si servi. Pofta mare!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii