Această prajitura o fac de Paşti.
Luam un castron si punem albusurile si galbenusurile in el, deasupra presaram putina sare , mixandu-le usor, apoi turnam zaharul pudra si mixam in continuare, iar la sfarsit adaugam zaharul vanilat, amestecandu-le bine. Peste ele punem branza si mixam in continuare, pana devine o crema, dupa care adugam untul si mixam. Lasam putin sa se odihneasca, apoi adaugam coaja de lamaie, grisul si faina, mixand pana se incorporeaza bine, dupa care adaugam smantana, apoi stafidele si le amestecam. Luam o tava de cozonac sau o cratita, captusim tava sau cratita cu hartie de copt pe fundul tavii si o ungem putin cu ulei, apoi adaugam compozitia si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam pasca sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o putem taia si servi. Pofta mare!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii