Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele. Nuca se amesteca cu
Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop.
Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele.
Nuca se amesteca cu stafidele, se toarna siropul fierbinte, apoi se prelucreaza bine. Punem si gemul de piersici si lasam sa se raceasca.
Se dospeste drojdia cu lapte si 3 linguri de zahar. Faina cernuta se prelucreaza cu bucatele de margarina si cu ouale battue spuma, cu un varf de cutit de sare si cu laptele cu drojdie. Aluatul se imparte in 4 parti egale, fara a fi pus sa se odihneasca, apoi se intind 4 foi aprox. de marimea unei coli de hartie A4.
Umplutura racita se unge uniform pe foi, apoi se ruleaza, indoind putin aluatul in partile mai scurte.
Se pun rudele de beigli in tava, nu prea strans pentru ca se vor mari, se ung cu un strat subtire de ou batut, apoi se tine timp de o ora la loc racoros.
Inainte de a fi puse la cuptor, se vor intepa rudele in mai multe locuri, pentru ca gazelle rezultate sa nu le crape. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coace la aceasta temperatura timp de 35-40 de minute.
Alte retete recomandate
Prajitura cu capsuni
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii