Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele. Nuca se amesteca cu
Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop.
Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele.
Nuca se amesteca cu stafidele, se toarna siropul fierbinte, apoi se prelucreaza bine. Punem si gemul de piersici si lasam sa se raceasca.
Se dospeste drojdia cu lapte si 3 linguri de zahar. Faina cernuta se prelucreaza cu bucatele de margarina si cu ouale battue spuma, cu un varf de cutit de sare si cu laptele cu drojdie. Aluatul se imparte in 4 parti egale, fara a fi pus sa se odihneasca, apoi se intind 4 foi aprox. de marimea unei coli de hartie A4.
Umplutura racita se unge uniform pe foi, apoi se ruleaza, indoind putin aluatul in partile mai scurte.
Se pun rudele de beigli in tava, nu prea strans pentru ca se vor mari, se ung cu un strat subtire de ou batut, apoi se tine timp de o ora la loc racoros.
Inainte de a fi puse la cuptor, se vor intepa rudele in mai multe locuri, pentru ca gazelle rezultate sa nu le crape. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coace la aceasta temperatura timp de 35-40 de minute.
Alte retete recomandate
Prajitura cu capsuni
Placinta cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii