Banuti cu ciocolata este o reteta pentru copii ideala. Folositi urmatoarele ingrediente pentru a o prepara: oua, zahar, faina, lapte, unt, cacao, esenta de vanilie, esenta de rom.
Banutii cu crema sunt fursecuri cu crema de rom care vor face senzatie la orice petrecere.
Pregatim aluatul pentru fursecuri:
Amoniacul se dizolva in laptele cald. Se freaca ouale cu untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si cacaua si se toarna compozitia peste faina. Se framanta un aluat care se pune la frigider pentru o ora.
Dupa cele 60 de minute se intinde o foaie groasa si se taie cu un pahar biscuiti. Se pun in tava si se tin la cuptor pana se rumenesc.
Pentru a realiza crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si esenta de rom si se tine cratita pe baie de aburi. Se amesteca pana cand se ingroasa.
Dupa ce crema pentru fursecuri s-a racit, se ung biscuitii cu ea, lipindu-se 2 cate 2. Se pune crema si pe marginile biscuitilor si se tavalesc prin alune.
Pot fi serviti ca si gustare.
Alte dulciuri recomandate recomandate:
Pandispan simplu
Pasca cu smantana
Placinta cu mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii