Batoane dulci

Aceasta reteta de uscatele se realizeaza repede si usor. Ingredientele necesare prepararii ei sunt urmatoarele: oua, zahar, alcool, sare, ulei, vanilie, faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura alcool (sau 2 linguri vodca
  • rom sau rachiu)
  • sare
  • 5 linguri ulei
  • vanilie sau coaja de lamaie rasa
  • faina cat cuprinde.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar. Se adauga gal­benusurile unul cate unul, amestecand mereu, apoi cate o lingura de ulei, fara sa se inceteze amestecatul, pana la adaugarea ultimei linguri de ulei. Se pune sarea, alcoolul, vanilia sau coaja de lamaie, faina si se framanta cu lingura o coca moale.

Pe planseta de aluat, presarata cu faina, se pune aluatul si se face din el un sul gros de 4—5 degete. Din acest sul se taie bucati de grosimea unui deget, se turtesc dandu-le forma lunguiata. Fiecare bucatica se unge cu ulei, se presara cu zahar tos si se aseaza in tava de copt. Se coc la foc puternic.


Se servesc reci.

Alte retete recomandate:

Cornulete

Poale in brau

Strudel cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori