Biscuiti "banane"

Biscuitii "banane" sunt de fapt o reteta minunata de biscuiti spritati. Nimic nu se compara cu deliciosii biscuiti de casa, buni de pus si la pachet.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Biscuiti "banane"

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de iaurt (sau lapte)
  • 1 lingura rasa de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde pentru un aluat consistent
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul, se adauga si iaurtul, lingura de coaja rasa de lamaie apoi amoniacul stins.
Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza si faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent pe care il framantam un pic cu mana.

Se fac biscuiti cu forma speciala care se ataseaza la masina de tocat. Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc bine, se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!

Cele 2 functii ce mi se par interesante de la Philips Multicooker:

1. Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
2. Mânerul confortabil cu care este prevăzut nu se încălzeşte, ca să îl poţi muta uşor, oricând şi oriunde.


Biscuitii "Banane" se servesc dupa ce s-au racit bine, pudrati cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc