Biscuiti "banane"

Biscuitii "banane" sunt de fapt o reteta minunata de biscuiti spritati. Nimic nu se compara cu deliciosii biscuiti de casa, buni de pus si la pachet.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Biscuiti "banane"

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de iaurt (sau lapte)
  • 1 lingura rasa de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde pentru un aluat consistent
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul, se adauga si iaurtul, lingura de coaja rasa de lamaie apoi amoniacul stins.
Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza si faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent pe care il framantam un pic cu mana.

Se fac biscuiti cu forma speciala care se ataseaza la masina de tocat. Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc bine, se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!

Cele 2 functii ce mi se par interesante de la Philips Multicooker:

1. Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
2. Mânerul confortabil cu care este prevăzut nu se încălzeşte, ca să îl poţi muta uşor, oricând şi oriunde.


Biscuitii "Banane" se servesc dupa ce s-au racit bine, pudrati cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori