O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac, dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data. Sunt gustosi si arata bine. Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor. Cred ca si lui Mos Craciun i-au placut.
Pornim cuptorul la 180 grade C si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul . Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela . La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele . Incoropram . Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ . Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute . Dupa scurgerea timpului scaotem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute. Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute. Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiReteta am preluat-o intocmai de la Mirela0911, a iesit exact de 10. Usor de facut si buna-buna! Multumesc pentru reteta,...
Desert briose cu bananeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii