Biscuiti cu portocale si ciocolata sunt o reteta simpla de bicuiti ce poate fi cu usurinta pregatita si de o gospodina incepatoare. Pentr aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de ciocolata neagra, zahar, faina, unt
Se amesteca bine faina cu praful de copt, apoi se adauga margarina, zaharul si oul. Ciocolata se taie in bucatele mici. In amestecul obtinut se adauga bucatelele de ciocolat, coaja rasa de la o portocala, se amesteca bine si se framanta un aluat moale.
Aluatul se pune intr-o folie de aluminiu si se lasa pentru aproximativ o jumatate de ora in frigider. Dupa ce s-a scos de la frigider, se presara faina, din aluat se intind foi cu grosimea de 5mm, apoi se decupeaza forme de biscuiti patrate, inimioare sau rotunde (cu ajutorul unui pahar) care se aseaza in tava in care s-a pus o hartie de copt. Biscuitii se tin in cuptor 10-15 minute la o temperatura de 180 de grade. Pofta buna!
Se servesc la ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiNu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii