Biscuiti cu stafide si ganache de ciocolata

• incingeti cuptorul la 190 de grade • amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu stafide si ganache de ciocolata

Ingrediente

  • unt calitativ - 250 g
  • zahar - 64 g
  • faina - 460 g
  • ou - 1 buc mai mare
  • sare - 1/4 lingurita
  • esenta de migdale - 1/2 lingurita
  • stafide - 100 g
  • Ingrediente pentru ganache:
  • ciocolata neagra 85% 100 g
  • smantana de gatit - 100 ml
  • unt - 25 g

Mod de preparare


• incingeti cuptorul la 190 de grade
• amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un mixer
• adaugati ouale, esenta de migdale, sarea si amestecati in continuare cu mixerul, pe viteza medie
• adaugati stafidele si incorporati tot cu mixerul si faina
• adaugati compozitia in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit , setati ce forme doriti si dispuneti-le in tava, pe o foaie de copt, lasand cca 3-4 cm distanta intre fiecare
• introduceti in cuptor pentru cca 5-8 minute, pana devin aurii (nu maro)
• lasati-le sa se raceasca
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• turnati peste fursecuri sau pur si simplu scufundati jumatate din fursecuri in ciocolata
• lasati sa se raceasca si ganache-ul se va intari pe acestea.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc