Biscuiti cu stafide si ganache de ciocolata

• incingeti cuptorul la 190 de grade • amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu stafide si ganache de ciocolata

Ingrediente

  • unt calitativ - 250 g
  • zahar - 64 g
  • faina - 460 g
  • ou - 1 buc mai mare
  • sare - 1/4 lingurita
  • esenta de migdale - 1/2 lingurita
  • stafide - 100 g
  • Ingrediente pentru ganache:
  • ciocolata neagra 85% 100 g
  • smantana de gatit - 100 ml
  • unt - 25 g

Mod de preparare


• incingeti cuptorul la 190 de grade
• amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un mixer
• adaugati ouale, esenta de migdale, sarea si amestecati in continuare cu mixerul, pe viteza medie
• adaugati stafidele si incorporati tot cu mixerul si faina
• adaugati compozitia in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit , setati ce forme doriti si dispuneti-le in tava, pe o foaie de copt, lasand cca 3-4 cm distanta intre fiecare
• introduceti in cuptor pentru cca 5-8 minute, pana devin aurii (nu maro)
• lasati-le sa se raceasca
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• turnati peste fursecuri sau pur si simplu scufundati jumatate din fursecuri in ciocolata
• lasati sa se raceasca si ganache-ul se va intari pe acestea.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura DELICIU
4
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Ciorba de miel reteta
Bucataras.RO

Ciorba de miel reteta

Da, o altă variantă a ciorbei de miel. Am adus nou cubulețe de roșii și pentru mine, chiar nou, nouț loboda roșie. Nu...

Ciorba de miel reteta
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori