Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, adaugand pe rand ouale, r
Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, adaugand pe rand ouale, restul de faina, untul si se framanta bine aluatul rezultat. Se lasa la rece pana a doua zi. Se formeaza apoi bucati mici de coca, care se pun in forme rotunde de savarine. Deasupra fiecareia se face cate o gaura cu degetul, in care se introduce o bucatica de aluat, in forma de para, cu varful in adancitura briosei. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptorul cald. Se coc la foc potrivit 30 de minute, apoi se scot din forme.
Se servesc reci, cu ceai sau cafea cu lapte.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Fursecuri de Craciun
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii