Cornulete cu iaurt

Cornuletele cu iaurt sunt foarte fragede, umplute cu magiun. Aceasta reteta de cornulete nu este deloc greu de preparat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu iaurt

Ingrediente

  • 50 g unt topit si racit
  • 250 g iaurt
  • 1 lingura de zahar
  • 500 g faina
  • un strop de praf de copt
  • un praf de sare
  • marmelada
  • crema de ciocolata sau miere pentru umplutura
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu lingura de zahar, sau cu plicul de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate, se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare. Se obtine un aluat care se imparte in doua.

Pe o hartie de copt, presarata cu faina, de intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru. Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de marmelada, apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet.

Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra.


Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar. Reteta Cornulete cu iaurt a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci