Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun. Pregateste macul cu o zi inainte, ca sa se inmoaie bine, si sa obtii o crema de mac fina pentru cornulete.
Macina macul si toarna peste el o cana cu apa fierbinte. Lasa peste noapte sa se inmoiae, sau daca ai uitat lasa-l macar 2 ore. Fierbe 100ml lapte cu 200g zahar, adauga si macul oparit. Pune la foc mic si amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin adauga esenta de vanilie.
Pregateste aluatul pentru cornulete:
Pune intr-un castron untura si faina si amesteca bine pana la omogenizare. Razuie coaja de lamaie si adaug-o, o, la fel si praful de copt. Adauga apoi apa, varful de sare si esenta dupa gust. Framanta bine si lasa-l deoparte la dospit pentru 40 de minute.
Intinde cate o foaie subtire de aluat, intinde-o pe toata suprafata cu umplutura de mac, apoi taie patrate de 6-7cm pe care le rulezi. Aseaza cornulete cu mac in tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute.
Serveste cornulete cu mac pe un platou, pudrate cu zahar din abundenta. Sunt perfecte pentru Craciun.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii