Cornulete cu margarina

Margarina moale, se freaca spuma. Se adauga apoi apa clocotita cu sare, o lingura de zeama de lamaie, sare si se amesteca bine. Se toarna apoi faina i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 7 linguri de apa calda
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 400 gr faina
  • 1 pahar marmelada de fructe
  • 10 nuci tocate

Mod de preparare

Margarina moale, se freaca spuma. Se adauga apoi apa clocotita cu sare, o lingura de zeama de lamaie, sare si se amesteca bine. Se toarna apoi faina in ploaie si se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la rece 2 ore. Nucile maruntite se amesteca impreuna cu marmelada si coaja rasa de lamaie. Aluatul se intinde in foi mici, se taie in raza fiecare foaie si se umple cu marmelada. Se ruleaza in forma de cornulete si se pun pe o tava, care se introduce in cuptor, la copt.
Se servesc dupa ce s-au racit, presarate cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura nuci umplute

Cornulete cu rahat

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc