Cornulete cu osanza

Cornuletele cu osanza sun o reteta delicioasa de prajituri pentru care aveti nevoie de doar cateva ingrediente: oua, zahar, osanza, faina, dulceata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu osanza

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 2 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * 4 linguri otet
  • * 1 lingura amoniu
  • * 1 kg faina
  • * 1
  • 5-2 pahare apa minerala
  • * coaja rasa de lamai
  • portocala
  • * arome
  • Crema
  • * 1 kg osanza de porc
  • * 400 g faina
  • * dulceata
  • * rahat

Mod de preparare

Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici. Se lasa la rece.

Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza. Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina. Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic. La sfarsit se adauga aromele. Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.

Se unge cu 1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori, o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite. In mijlocul fiecarui dreptunghi se pune gem sau rahat si se indoaie.

Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit. La inceput, primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele. Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.


Se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Bucataras.RO

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise