Cornulete cu smantana si untura sunt niste cornulete fragede si delicioase, care pot fi servite in special alaturi de o ceasca aburinda de cafea proaspat rasnita.
Intr-un castron mai mare, amestecam bine bine untura cu smantana la temperatura camerei, oul dupa care adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru intr-o foaie nu prea subtire (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul. In tava de la aragaz pune hartie de copt, apoi adaugam cornuletele. Le coacem pana se rumenesc usor.
Cornuletele se scot si cat sunt fierbinti se pudreaza cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii