Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul 20 de minute, dupa care s
Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul 20 de minute, dupa care se lasa la crescut 1 ora. Apoi se intind foi subtiri, care se taie in patrate, iar in mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem. Se ruleaza formand cornulete, care se pun pe o tava unsa cu ulei si se coc la foc potrivit, timp de 35 de minute.
Se pot presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Prajitura de post, cu meret
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaO minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂
Prajitura cu afine pentru copiiSarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se...
Sarmalute cu soia si ciuperci• curatati perele si ananasul• adaugati perele si ananasul palnia de alimentare a storcatorului multifunctional Vita...
Indian PunchFaina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...
Cozonac moldovenescLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaM-am inspirat de la bucataras Lavinia, eu n-am folosit, gris, nici praf de budinca, am adaugat...
Desert prajitura cu mere si nuciIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii