Se topesc in gura :)
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.
Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite. Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute. Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt. Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale. Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.
Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii. Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete. Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii