Cornulete fragede cu gem

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede cu gem

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura
  • dulceata de prune
  • marmelada de gutui
  • +
  • 150 gr zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz). Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.


Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci