Cornulete fragede cu gem de prune

Cornuletele fragede cu gem de prune nu sunt deloc greu de pregatit. Cu aluatul pentru cornulete se lucreaza foarte usor, rezultand niste cornulete fragede cu gem care se topesc in gura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede cu gem de prune

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 5 lg mari zahar
  • 5 lg mari untura
  • 200 gr iaurt
  • un borcan mic magiun de prune
  • zahar praf

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.

Impartim aluatul in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul, o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale.

La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si apoi il rulam. Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.

Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.

Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.

Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.

Pofta buna!


Cornuletele fragede cu gem de prune se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide