Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins
Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins cu o lingura de otet sau cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se intinde o foaie de 5-6 mm grosime, se taie in patrate cu latura de 5-6 cm si se ruleaza fiecare, danduli-se forma de cornulete. Acestea se asaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor, la foc potrivit.
Se orneaza cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Cozonac moldovenesc
Cornulete cu rahat

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii