Cosuletele cu dulceata si nuci sunt un desert deosebit de gustos si usor de pregatit. Puteti folosi orice fel de dulceata, nuci sau alune.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul, laptele, uleiul, coaja de portocala, esenta si bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.
Umplutura:
Albusurile se bat cu zaharul.Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Se pun intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.
Cosuletele cu dulceata si nuci se servesc la o ceasca de cafea ori ceai. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii