Cosulete cu dulceata si nuci

Cosuletele cu dulceata si nuci sunt un desert deosebit de gustos si usor de pregatit. Puteti folosi orice fel de dulceata, nuci sau alune.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cosulete cu dulceata si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu lapte
  • 200 g unt
  • 75 g zahar farin
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox.400 g faina.
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • o cana cu nuci macinate
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • dulceata.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul, laptele, uleiul, coaja de portocala, esenta si bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.

Umplutura:
Albusurile se bat cu zaharul.Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Se pun intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.


Cosuletele cu dulceata si nuci se servesc la o ceasca de cafea ori ceai. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc