Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de covrigei cu scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, unt sau margarina, zahar, faina, scortisoara, ou.
Galbenusurile reci se trec prin sita si se freaca cu untul, zaharul, oul crud si jumatate de lingurita de scortisoara foarte fin pisata.
Se adauga faina si se amesteca cu mana timp de 10—15 min. Din aluatul obtinut se ia cate o bucatica, se formeaza covrigi mici si subtiri si se dau prin zaharul (1 lingura) amestecat cu o jumatate lingurita de scortisoara. Se aseaza pe tava de copt presarata cu faina si se dau la cuptor la foc mic.
Pot fi serviti calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Placinta cu spanac
Prajitura cu branza de vaci
Pandispan pufos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii