Covrigei de ciocolata

Covrigeii de ciocolata sunt deliciosi. Pentru acestia va trebuie faina, zahar, martipan, si un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g martipan
  • un praf de sare
  • ½ lingurita de scortisoara praf
  • un pachet de praf de budinca de ciocolata
  • 150 g unt
  • 2 oua.

Mod de preparare

Pentru covrigeii de ciocolata, faina se pune, impreuna cu zaharul, intr-un castron, martipanul se taie bucatele si se pune peste faina, sare, scortisoara si praful de budinca de ciocolata. Se razuieste untul solzisori si se adauga ouale, apoi se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam timp de doua ore la frigider.
Incingem cuptorul la 175 de grade, presaram faina pe planseta si din aluat luam bucatele de dimensiunea unei nuci si, cu varful degetelor, facem un sul subtire ca un carnacior. Din acest carnacior, facem covrigei care se coc in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor timp de cincisprezece pana la douazeci de minute. Dupa aceea, glazura de ciocolata se lasa sa se topeasca pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, ungem covrigeii si ii stropim cu bombonele colorate, apoi, la sfarsit, se lasa la racit pe un gratar.


Pentru decor, la covrigeii de ciocolata, se adauga bombonele colorate, apoi se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Orez natur cu quinoa, vegetale si pere
Bucataras.RO

Orez natur cu quinoa, vegetale si pere

După risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...

Orez natur cu quinoa, vegetale si pere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola