Covrigei de ciocolata

Covrigeii de ciocolata sunt deliciosi. Pentru acestia va trebuie faina, zahar, martipan, si un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g martipan
  • un praf de sare
  • ½ lingurita de scortisoara praf
  • un pachet de praf de budinca de ciocolata
  • 150 g unt
  • 2 oua.

Mod de preparare

Pentru covrigeii de ciocolata, faina se pune, impreuna cu zaharul, intr-un castron, martipanul se taie bucatele si se pune peste faina, sare, scortisoara si praful de budinca de ciocolata. Se razuieste untul solzisori si se adauga ouale, apoi se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam timp de doua ore la frigider.
Incingem cuptorul la 175 de grade, presaram faina pe planseta si din aluat luam bucatele de dimensiunea unei nuci si, cu varful degetelor, facem un sul subtire ca un carnacior. Din acest carnacior, facem covrigei care se coc in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor timp de cincisprezece pana la douazeci de minute. Dupa aceea, glazura de ciocolata se lasa sa se topeasca pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, ungem covrigeii si ii stropim cu bombonele colorate, apoi, la sfarsit, se lasa la racit pe un gratar.


Pentru decor, la covrigeii de ciocolata, se adauga bombonele colorate, apoi se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori