Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei pentru bere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, drojdie, zahar, lapte, ou, sare.
Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Se pune sarea, un¬tul si laptele putin caldut, apoi faina. Se framanta bine o coca po¬trivit de moale, se acopera si se lasa sa stea 25—30 min. Din acest aluat se ia cate o bucatica, se formeaza bastonase care apoi se in¬doaie in forma de opt. Se aseaza in tava de copt neunsa, se acopera cu un servet si se lasa astfel 5—10 min. Se unge fiecare covrigel cu pana muiata in ou batut si se dau la cuptor la foc mic.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Spuma de capsuni
Pasca cu smantana
Pasca fara aluat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii