Covrigei pentru bere

Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei pentru bere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, drojdie, zahar, lapte, ou, sare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 pahare faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • lapte
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Se pune sarea, un¬tul si laptele putin caldut, apoi faina. Se framanta bine o coca po¬trivit de moale, se acopera si se lasa sa stea 25—30 min. Din acest aluat se ia cate o bucatica, se formeaza bastonase care apoi se in¬doaie in forma de opt. Se aseaza in tava de copt neunsa, se acopera cu un servet si se lasa astfel 5—10 min. Se unge fiecare covrigel cu pana muiata in ou batut si se dau la cuptor la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc