Covrigei pentru bere

Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei pentru bere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, drojdie, zahar, lapte, ou, sare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 pahare faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • lapte
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Se pune sarea, un¬tul si laptele putin caldut, apoi faina. Se framanta bine o coca po¬trivit de moale, se acopera si se lasa sa stea 25—30 min. Din acest aluat se ia cate o bucatica, se formeaza bastonase care apoi se in¬doaie in forma de opt. Se aseaza in tava de copt neunsa, se acopera cu un servet si se lasa astfel 5—10 min. Se unge fiecare covrigel cu pana muiata in ou batut si se dau la cuptor la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori