Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei pentru bere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, drojdie, zahar, lapte, ou, sare.
Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Se pune sarea, un¬tul si laptele putin caldut, apoi faina. Se framanta bine o coca po¬trivit de moale, se acopera si se lasa sa stea 25—30 min. Din acest aluat se ia cate o bucatica, se formeaza bastonase care apoi se in¬doaie in forma de opt. Se aseaza in tava de copt neunsa, se acopera cu un servet si se lasa astfel 5—10 min. Se unge fiecare covrigel cu pana muiata in ou batut si se dau la cuptor la foc mic.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Spuma de capsuni
Pasca cu smantana
Pasca fara aluat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii