Se prepara grisul: se fierbe laptele iar cand da in clocot, se toarna grisul incet, amestecand continuu, untul si putina sare si se fierbe in continu
Se prepara grisul: se fierbe laptele iar cand da in clocot, se toarna grisul incet, amestecand continuu, untul si putina sare si se fierbe in continuare pe foc mic. Se ia de pe foc, dupa ce s-a ingrosat si se amesteca cu 2 oua batute. Se rastoarna compozitia obtinuta pe o farfurie mare. Dupa ce s-a racit, se taie felii care se ruleaza. Se dau prin oua batut si prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu compot.
Alte retete:
Papanasi fierti Galuste cu prune Gogosi pufoase
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseI se spune cordon rosu datorita umpluturii de ardei rosu si rosie;probabil in restaurantele din Franta sunt mai cu aspect dar...
Cordon rougePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii