Ferma vesela de fursecuri

Ferma vesela de fursecuri este de fapt obtinuta din aluat d eturta dulce, ornata frumos. Pana la urma prezentarea face totul nu-i asa?

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ferma vesela de fursecuri

Ingrediente

  • Turta dulce:
  • 5½ cani faina
  • 1 lingurita ghimbir
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1½ lingurita condimente pentru turta dulce(all spice)
  • 1 lingurita sare
  • 2 cani zahar brun
  • 200 g unt/margarina
  • moale
  • o jumatate de cana de sirop de porumb brun
  • 2 oua
  • Royal icing (va trebui dublata reteta
  • pentru ferma!!!)
  • 1 albus la temperatura camerei
  • 2 cani zahar pudra cernut
  • o lingurita esenta migdale
  • Ferma:
  • 1 portie aluat turta dulce
  • 2 portii royal icing
  • coloranti
  • nuca de cocos rasa
  • bombonele tari

Mod de preparare

Pentru turta dulce se amesteca faina cu ghimbirul, bicarbonatul, sarea si condimentele (cuisoara, scortisoara, nucsoara). Amestecam zaharul brun si untul pana devine pufos, adaugam siropul si ouale si apoi treptat, faina. Amestecam bine, acoperim si lasam la rece 2h, sau pana se intareste. Royal icing (va trebui dublata reteta, pentru ferma!!!) Batem albusul spuma pana formeaza varfuri, adaugam treptat 2 cani zahar pudra cernut si esenta de migdale. Amestecam la viteza mica pana devine cremos, apoi marim viteza la maxim si amestecam pana se intareste.

Ferma: Impartiti aluatul in 4 parti egale. Intindeti o parte direct in tava, in foaie de 0,6 cm grosime. Taiati 6 bucati de 7x15 cm, lasand 1,25 cm intre bucati. Taiati pe una din laturile mari, in zigzag, maxim 2,5 cm- marginea de de deasupra a gardului. Coaceti 10-12 minute, la 190 gradeC, sau pana se coloreaza marginile. Raciti complet pe gratar. Intindeti si a2a bucata in foaie de 0,6 cm grosime, tot in tava, taiati 4 bucati de 7x15 cm si 2 patrate de 7,5 cm. Coaceti si raciti complet. Intindeti cele 2 bucati ramase in foaie de 0,3 cm grosime si taiati cu formele, animalele. Coaceti, raciti.

Decorati cu royal icing si bombonele, ca in foto. Acoperiti o bucata de carton de 50 cm, cu hartie decorative si folie. Puneti icing intr-o punga, taiati putin si trasati dungi subtiri pentru a delimita "bucatile de lemn” de la gard. Asamblati gardutul punand icing pe baza si fiecare latura. Folositi 2 bucati mici pentru a forma portile. Lipiti cu icing, in asa fel incat animalele sa se sprijine de gard sau de alte animale. Presarati cocos colorat verde pentru iarba, in jurul picioarelor animalelor. Veti obtine 24 animalute si gardul.


Se servesc ca atare, langa o cana cu lapte sau cacao. Reteta Ferma vesela de fursecuri a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forumul culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Frunze de vita oparite
4
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Pulpe cu ciuperci si salata
Bucataras.RO

Pulpe cu ciuperci si salata

  Beneficiez inca de carnita buna de pasare crescuta la curte la tara cu boabe adevarate. Am obiceiul de a sorta carnea...

Pulpe cu ciuperci si salata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise