1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin. 2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marun
1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin.
2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marunt ( cirese, stafide , nuci, caise), se adauga peste fructe si 2 linguri de smantana. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Fructele se vor inchega.
3. Dupa ce s-au racit se pun gramajoare ( mari sa mici) pe tava.
4. Se coc 4 minute. se intoarce tava si se mai lasa 2 minute in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Se pot servi asa sau se pot ,, transforma".
Transformarea:
Pe o farfurie se asaza un fursec, se acopera cu frisca ( care a fost batuta cu esenta de vanilie), 3-4 fructe proaspete ( zmeura, afine, capsuni mici). Se repeta operatie si se acopera cu un al treilea fursec care se decoreaza cu un mot de frisca, un fruct si o frunza de menta.
Reteta Florentine propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii