Fursecuri cu ananas

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 gr ananas
  • 5 albusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul. Se taie ananasul cubulete marunte si se amesteca in compozitia de albusuri. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cu cornetul mici gramajoare de aluat, la distanta una de alta. Se coc la foc mic in cuptorul cald, timp de 20 de minute. Se scot din tava calde.

Se pudreaza cu zahar sau cu sirop de ananas.

Alte retete de dulciuri:

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc