Fursecuri cu ananas

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 gr ananas
  • 5 albusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul. Se taie ananasul cubulete marunte si se amesteca in compozitia de albusuri. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cu cornetul mici gramajoare de aluat, la distanta una de alta. Se coc la foc mic in cuptorul cald, timp de 20 de minute. Se scot din tava calde.

Se pudreaza cu zahar sau cu sirop de ananas.

Alte retete de dulciuri:

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori