Fursecuri cu crema de cacao

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar farin
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa aluatul obtinut la rece aproximativ 2 ore, apoi se intinde o foaie de 1-2 cm si se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Se pun discurile intr-o tava si se lasa la copt, la foc mediu. Se prepara intre timp crema. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cacaua si romul. Se amesteca bine si se lipesc discurile doua cate doua intre ele cu aceasta crema.
Se pot servi glasate cu glazura de ciocolata sau marmelada de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Fursecuri de Craciun

Tiramisu

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori