Fursecuri cu drojdie de bere

Pentru a prepara aceasta reteta de fursecuri cu drojdie de bere sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie de bere, oua, nuci pisate, zahar, unt, sare, faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g unt sau untura
  • 1/2 pahar lapte
  • drojdie de bere (o bucatica de marimea unei nuci)
  • sare
  • 2—3 linguri nuci pisate (date prin masina)
  • 2—3 linguri zahar
  • faina.

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in lapte, se adauga galbenusurile, untul si praful de sare, se framanta cu faina o coca taricica. Coca framantata se pune intr-un servet sau intr-un saculet de panza, se leaga bine, insa in asa fel, incat coca sa aiba loc sa creasca. Se scufunda coca pusa in servet intr-o oala mare cu apa rece si se lasa astfel 4—5 ore (coca in servet se va ridica deasupra apei).

Se scoate coca si se intinde cu vergeaua o foaie groasa cat muchia unui cutit. Se taie fasii lungi de 7 cm si late de 2 cm. Fiecare fasie se unge cu albus de ou, se da prin nuca pisata amestecata cu zaharul si se formeaza un cornulet in felul urmator : se tine fasia cu ambele miini de capete. Un capat se rasuceste intr-un sens, celalalt capat in sens opus, se indoaie in forma de cornulet si se aseaza pe tava unsa. Se coc la foc potrivit.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu bezea si crema

Fursecuri fragede

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide