Fursecuri cu drojdie de bere

Pentru a prepara aceasta reteta de fursecuri cu drojdie de bere sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie de bere, oua, nuci pisate, zahar, unt, sare, faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g unt sau untura
  • 1/2 pahar lapte
  • drojdie de bere (o bucatica de marimea unei nuci)
  • sare
  • 2—3 linguri nuci pisate (date prin masina)
  • 2—3 linguri zahar
  • faina.

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in lapte, se adauga galbenusurile, untul si praful de sare, se framanta cu faina o coca taricica. Coca framantata se pune intr-un servet sau intr-un saculet de panza, se leaga bine, insa in asa fel, incat coca sa aiba loc sa creasca. Se scufunda coca pusa in servet intr-o oala mare cu apa rece si se lasa astfel 4—5 ore (coca in servet se va ridica deasupra apei).

Se scoate coca si se intinde cu vergeaua o foaie groasa cat muchia unui cutit. Se taie fasii lungi de 7 cm si late de 2 cm. Fiecare fasie se unge cu albus de ou, se da prin nuca pisata amestecata cu zaharul si se formeaza un cornulet in felul urmator : se tine fasia cu ambele miini de capete. Un capat se rasuceste intr-un sens, celalalt capat in sens opus, se indoaie in forma de cornulet si se aseaza pe tava unsa. Se coc la foc potrivit.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu bezea si crema

Fursecuri fragede

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc