Fursecuri cu jeleu

Fursecuri cu jeleu este o reteta de prajitura foarte simpla.Pentru a prefati aceasta reteta de fursecuri galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul moale si se continuua mixarea. Se pune sucul de portocala,vanilia si se omogenizeaza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu jeleu

Ingrediente

  • * 250 g faina
  • * 150 g unt/margarina
  • * 100 g zahar(pudra)
  • * 1 galbenus
  • * 2 linguri suc de portocale/lamaie
  • * 1 praf de sare
  • * vanilie
  • * 100 g jeleu (eu am avut de prune)

Mod de preparare

Galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea.
Se pune sucul de portocala/lamaie, vanilia si se omogenizeaza.
Se incorporeaza faina si se framanta aluatul 5 min,apoi se baga la frigider,in acest timp se scoate din 10 in 10 minute si se framanta.

Dupa 30 de minute se scoate aluatul si se formeaza 20-22 bilute,care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.Cu ajutorul unui cutit se formeaza gropite in mijloc.
Se da tava la cuptorul preincalzit 15 minute, apoi se lasa la racit. Fiecare gropita se umple cu jeleu, puteti sa le umpleti in momentul servirii!

OBS:In timpul coacerii se mai lasa fursecurile si este bine sa mai apasati din cand in cand, cu coada cutitului pentru a ramane gropita.


Se servesc la o ceasca de cafea sau ceai.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori