Fursecuri cu jeleu este o reteta de prajitura foarte simpla.Pentru a prefati aceasta reteta de fursecuri galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul moale si se continuua mixarea. Se pune sucul de portocala,vanilia si se omogenizeaza.
Galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea.
Se pune sucul de portocala/lamaie, vanilia si se omogenizeaza.
Se incorporeaza faina si se framanta aluatul 5 min,apoi se baga la frigider,in acest timp se scoate din 10 in 10 minute si se framanta.
Dupa 30 de minute se scoate aluatul si se formeaza 20-22 bilute,care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.Cu ajutorul unui cutit se formeaza gropite in mijloc.
Se da tava la cuptorul preincalzit 15 minute, apoi se lasa la racit. Fiecare gropita se umple cu jeleu, puteti sa le umpleti in momentul servirii!
OBS:In timpul coacerii se mai lasa fursecurile si este bine sa mai apasati din cand in cand, cu coada cutitului pentru a ramane gropita.
Se servesc la o ceasca de cafea sau ceai.
Alte retete recomandate:
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verde
Comentarii