Fursecuri cu marmelada

Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul, bicarbonatul dizolvat in apa si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr unt topit
  • 225 gr zahar pudra
  • 450 faina
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1
  • 5 linguri bicarbonat
  • sare
  • 1 galbenus
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr marmelada
  • 200 gr nuci pisate

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul, bicarbonatul dizolvat in apa si sarea. Se amesteca bine, pana se obtine un aluat potrivit. Se mai framanta cateva minute si se intind din ea doua foi. Una se pune in tava tapetata, se unge cu marmelada si se presara cu nuci. Se acopera cu cealalta foaie, care se unge cu ou si se presara cu nuci rasnite si zahar tos. Se pune tava in cuptorul cald si se coace prejitura 40 de minute la foc potrivit.

Calda, prajitura se taie in forma de romburi. Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Tarta cu fructe

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc