Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, miere, migdale sau nuci, unt, rom, apa, zahar vanilat.
Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pana se raceste putin, astfel ca sa se poata framanta cu mana pana se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat, se framanta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framanta timp de 10—15 min.
Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20—30 de min sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de un centimetru jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
Se servesc caldute.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu nuga
Fursecuri cu iaurt
Fursecuri cu cacao
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii