Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, miere, migdale sau nuci, unt, rom, apa, zahar vanilat.
Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pana se raceste putin, astfel ca sa se poata framanta cu mana pana se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat, se framanta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framanta timp de 10—15 min.
Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20—30 de min sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de un centimetru jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
Se servesc caldute.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu nuga
Fursecuri cu iaurt
Fursecuri cu cacao
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii