Fursecuri cu nuca

Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si se incorporeaza treptat, ouale batute bine. Compozitia se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 400 gr faina
  • 4 oua
  • 250 gr nuca
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si se incorporeaza treptat, ouale batute bine. Compozitia se amesteca usor si se adauga faina si putina sare, apoi se tapeteaza tavile cu ulei si hartie. Se toarna in forme rotunde din compozitia obtinuta si se presara deasupra miezul de nuca maruntit sau macinat. Tava se introduce in cuptor, la foc potrivit si se lasa fursecurile la copt.
Fursecurile se pot servi doar dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Turta dulce

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori