Aceste fursecuri cu nuci si caramel sunt perfecte de facut in perioada Craciunului, preparatul de biscuiti si fursecuri fiind specific acestei perioade. Reteta de fursecuri poate fi facuta insa cu orice ocazie, fiind deliciosi.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati faina, zaharul, nucile macinate si untul cu mana, pana ce obtineti niste firimituri de aluat, ca pesmetul. Adaugati oul si 1 lingura de apa. Framantati aluatul cat sa se amestece, inveliti-l in folie si dati-l la frigider 30 de minute.
Incalziti frisca impreuna cu caramelele la baie de aburi si amestecati pana ce caramelele s-au topit si ati obtinut un caramel gros. Lasati deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Scoateti aluatul de la rece, framantati-l si intindeti-l intr-o foaie de 3mm grosime. Decupati-l in forma dorita si asezati bucatile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pe jumatate din cantitatea de biscuiti asezati cate-o nuca sau migdala (aceasta va fi partea de sus a biscuitelui final).
Lipiti fursecurile intre ele cu crema caramel.
Fursecurile cu nuci si caramel sunt o gustare dulce extraordinara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii