Fursecuri fragede cu gem de portocale

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum. Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana pentru oricine.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede cu gem de portocale

Ingrediente

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte

Mod de preparare

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana. Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste. Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Salata de boeuf de post
4
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj