Fursecuri fragede cu gem de portocale

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum. Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana pentru oricine.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede cu gem de portocale

Ingrediente

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte

Mod de preparare

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana. Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste. Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide