Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat sti
Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat stins cu otet. Se amesteca aluatul si apoi se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se taie dreptunghiuri cu laturile de 3 si 6 cm, care se pun la copt in cuptorul incins, la foc tare. Dupa ce scot, se ung cu marmelada amestecata cu zece nuci macinate si lipitec cate patru unele peste altele. Separat, se amesteca doua linguri de zahar pudra, putina vanilie si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza compozitia si glazura obtinuta se toarna peste fiecare fursec. Se introduc fursecurile din nou in cuptor si se lasa acolo pana se intareste glazura.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Galuste cu prune
Chec
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii