Fursecuri glazurate

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat sti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de otet
  • Pentru glazura:
  • 150 gr marmelada de caise
  • 100 gr zahar farin
  • vanilie
  • 2 albusuri
  • 10 nuci

Mod de preparare

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat stins cu otet. Se amesteca aluatul si apoi se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se taie dreptunghiuri cu laturile de 3 si 6 cm, care se pun la copt in cuptorul incins, la foc tare. Dupa ce scot, se ung cu marmelada amestecata cu zece nuci macinate si lipitec cate patru unele peste altele. Separat, se amesteca doua linguri de zahar pudra, putina vanilie si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza compozitia si glazura obtinuta se toarna peste fiecare fursec. Se introduc fursecurile din nou in cuptor si se lasa acolo pana se intareste glazura.
Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Galuste cu prune

Chec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Cui nu-i place salamul de biscuiti?! M-am gandit sa va prezint reteta de baza asa cum am preluat-o de la mama si bunica mea....

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!