Cele mai fragede fursecuri, care te duc cu gandul la Craciun . Merg de minune cu un pahar de lapte cald, cu scortisoara.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga oul mixand in continuare. Se adauga faina si nuca macinata, in ploaie, amestecand cu o spatula pana la inglobarea fainii in aluat. Rezultand un aluat moale pe care il dam 30 - 45 de minute la frigider. Cand il scoatem lucram rapid cu aluatul, il intindem pe masa bine infainata si intindem usor, cu sucitorul la fel de bine infainat. Decupam fursecurile in formele dorite apoi le asezam usor in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 - 15 min, la foc mediu. Dupa ce le scoatem, jumatate din cantitatea de fursecuri le ungem cu gem iar cealata parte de fursecuri ramasa o punem peste. Se depoziteaza in cutii metalice.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate...
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii