Cele mai fragede fursecuri, care te duc cu gandul la Craciun . Merg de minune cu un pahar de lapte cald, cu scortisoara.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga oul mixand in continuare. Se adauga faina si nuca macinata, in ploaie, amestecand cu o spatula pana la inglobarea fainii in aluat. Rezultand un aluat moale pe care il dam 30 - 45 de minute la frigider. Cand il scoatem lucram rapid cu aluatul, il intindem pe masa bine infainata si intindem usor, cu sucitorul la fel de bine infainat. Decupam fursecurile in formele dorite apoi le asezam usor in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 - 15 min, la foc mediu. Dupa ce le scoatem, jumatate din cantitatea de fursecuri le ungem cu gem iar cealata parte de fursecuri ramasa o punem peste. Se depoziteaza in cutii metalice.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacMancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...
Mancare de spanac cu ou ochiIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii