Fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat sunt perfecte pentru a fi oferite ca si cadou, pentru a fi savurate sau pentru a decora bradul cu ele.
Se face un aluat nisipos : Intr-un castron se bate oul cu zaharul si praful de sare.
Se adauga faina, apoi untul moale si vanilia/coaja de lamaie.
Aluatul rezultat se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora (reteta nu mai specifica, dar n-ai cum sa-l intinzi imediat).
Apoi se intinde o foaie, cam 0,5 cm grosime (intre folii de plastic, ca sa nu se lipeasca de sucitor), si cu ajutorul unui cutter pentru biscuiti rotund cu diametrul de 7 cm, se decupeaza cercuri, pe care eu le-am pus direct in tava de biscuiti pe hartie de copt.
Apoi cu alta forma pentru biscuiti rotunda,diam. 5 cm, se decupeaza cercuri in centrul celorlalte mai mari (aluatul se refoloseste pentru alti biscuiti). Am facut asa, pentru ca daca le-as fi decupat de la inceput, nu stiu daca reuseam sa le pun intregi pe hartia de copt.
Se dau la cuptor la 180 C pentru 8 min (in reteta zice 10, dar e prea mult pentru ca incepusera deja unele sa se maroneasca), apoi se scoate tava si se pune in centrul fiecaruia cate o bomboana.
Apoi se reintroduce tava pentru 5 min. la cuptor (nu mai mult !!, la a doua tava, era sa uit de ele si deja facusera clabuci bomboanele si ajunsesera putin si peste aluat) .
Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se intareasca "vitraliile", apoi se scot si se continua cu transa urmatoare. Ies probabil vreo 36 buc, eu am facut doar doua tavi (24), restul i-am facut biscuiti cu cipsi de cioco, caci era mare vanzoleala in bucatarie.
Reteta de fursecuri cu jeleu colorat pentru Craciun a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.
Serviti fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat ca atare, ambalati-le frumos si oferiti-le cadou, sau folositi-le ca si decoratiuni pentru brad!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii