Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri perisoare sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar pudra, oua, faina de cartofi, coaja de lamaie rasa.
Se freaca untul spuma, apoi se adauga frecand neincetat cate putin zahar, iar la sfarsit coaja de lamaie si ouale, unul cate unul. Nu se intrerupe amestecatul cu lingura pana cand compozitia nu a crescut si a devenit ca o pasta groasa. Se adauga faina de cartofi in ploaie, amestecand in continuare, pana se incorporeaza bine faina in compozitie.
Se ia din ea cate o bucatica si se formeaza perisoare. Se aseaza in tava de copt presarata cu putina faina la distanta de 2 cm si se pun la cuptor la foc mic. Se scot din tava calde cu ajutorul varfului unui cutit.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Tiramisu
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...
Piept de pui in crusta de mustarIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii